Určitě nejeden z vás má nebo měl rád kuchyni svých mám či babiček a rád se k ní vrací. Jídla připravená od babiček mívají neopakovatelnou chuť, kterou když se snažíme doma napodobit jídlem podle jejich receptu, mnohdy je výsledek zcela odlišný jak bychom si ho představovali, a ne a ne dopracovat se k té “pravé” chuti, která nás vždy tak nesmírně okouzlí a tak rádi se k ní vracíme.
Tajemství této skvělé chuti je ukryto v maličkostech, bez kterých by dané jídlo nemělo takovou skvělou chuť. I když jsou to jen maličkosti, právě oni dotvářejí nezaměnitelnost a odlišnost jídla. Mezi tyto odlišnosti patří např.. použití vlastních vajec a ne kupovaných a zejména ovoce, zeleniny a bylinek z vlastní zahrádky, protože doma vypěstované plodiny jsou mnohem chutnější a mají intenzivnější aroma než ty z obchodu.
Můžete se o tom přesvědčit na vlastní kůži. Taková ředkvička z hypermarketu je plná dusíku a vody, díky čemuž se doma po čase snadno zosuší a “splaskla”. Ani její chuť není bůhví co. Domácí ředkvička je sice menší, ale její pálivá a nezaměnitelná chuť se dost liší od té kupované. Takto to platí u všech druhů ovoce a zeleniny a dokáží výrazně ovlivnit výslednou chuť jídla.