Grilování a uzení v domácích podmínkách může být velmi jednoduché

udírna

S příchodem letního období ožívají ti, co mají v oblibě grilování. Je vhodnou příležitostí pro setkání s rodinou nebo přáteli. Kromě něho se někteří milovníci masa věnují i domácímu uzení, aby si vyrobili voňavé masové speciality. Jaké se nabízejí možnosti?

Grilování jako příjemný odpočinek po práci

Jestliže rádi trávíte čas na své zahradě a užíváte si volno, možná ho využíváte k tomu, že si připravíte chutné jídlo na grilu. Grilování je totiž veskrze odpočinkovou činností, přestože obnáší vynaložit na ni určitou práci. Koho ale baví, ten to rád udělá. Navíc, když strávníkům bude jeho hotový pokrm chutnat. Aby se opravdu jídlo podařilo, je také třeba mít k ruce to správné nářadí. A tím nejdůležitějším je vhodný gril.

muurikka

Kupte si ten správný gril

Na výběr je v obchodní síti spousta grilů různých značek. Mezi nimi vyniká především finská Muurikka moker, která se specializuje na výrobu grilů a udíren. Jejich výrobky ocení zejména pánové, pro které jsou tyto činnosti jejich doménou. Oblíbené jsou elektrické varianty se snadnou obsluhou bez nutnosti shánět dřevěné uhlí. Na druhou stranu, kdo se rád dívá na plápolající oheň, ten si vybere raději gril na brikety, dřevo či pelety. Ona i ta vůně hořícího dřeva má něco do sebe. Navíc tento grill není závislý na přívodu elektrické energie a lze si ho vzít s sebou třeba na piknik, pokud se bude jednat o piknikový grill, jejž lze snadno složit.

Elektrická udírna Muurikka

Udírny Muurikka využívají k uzení elektřinu. Jsou víceúčelové, protože dokážou nejen udit maso, ale také péct a grilovat. Jedná se tak o praktického domácího pomocníka, který by neměl chybět v domácnosti, pokud jste milovníky masa. Přestože se nejedná o klasickou udírnu, maso z té elektrické voní po uzení úplně stejně. Výhodou je kratší doba příprav, která zabere maximálně hodinu.

Sdílet článek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *