Titanové nádobí je charakteristické svou vysokou kvalitou a říká se, že vydrží celý život při správné údržbě. Jedná se o ručně lité nádobí, jehož výroba prochází technický složitým výrobním procesem. Na světovém trhu je oblíbená německá firma AMT Gastroguss, která nabízí titanové nádobí i na českém trhu. Vařte zdravě, s minimem tuku a vody. Servírujte ty nejlepší pokrmy. Podívejme se tedy na výhody a vlastnosti titanového nádobí.
Titanové nádoby AMT Gastroguss
Německá společnost AMT Gastroguss svou výrobu titanového nádobí podrobuje kontrolám Technickou asociací (TÜV). Tyto kontroly již řadu let potvrzují vysoký standard výrobků. Titanové nádobí německého výrobce se stane nenahraditelným pomocníkem ve vaší kuchyni. Vaše kuchyně se bez něj už neobejde.
Pro zdravé a efektivní vaření odborníci doporučují titanové nádobí vytřít pouze tukem, nebo vařit v páře bez tuku a soli. Budete-li vařit zeleninu, pak stačí použít minimum vody, aby v zelenině zůstala většina vitamínů.
Kvalitní titanové hrnce
Titanové hrnce jsou v nabídce hned v několika velikostech. Ideální je zakoupit si všechny potřebné velikosti, abyste zbytečně jíšku nevařili v hrnci o průměru 24 cm. Titanové hrnce slouží k vaření omáček, polévek, příloh, rizota a uvaříte v něm i velmi chutný guláš či luštěninovou kaši. Menší velikost hrnce pak použijete pro přípravu jíšky, pudinku či ovesné kaše. Titanové hrnce slouží také k vaření zeleniny v malém množství vody. Pokud nechcete vařit zcela bez tuku, stačí hrnec vytřít ubrouskem s kapkou oleje.
Titanové pánve také nezklamou
Další skupinu tvoří titanové pánve, které jsou rozdělené na nízké a vysoké. Nízká titanová pánev se používá pro smažení, opékání a také pro přípravu minutek. Dokonale v nich usmažíte steaky či masové medailonky, aniž byste použili příliš oleje či jiného tuku. Nízké titanové pánve poslouží i při přípravě palačinek a bramborových placek. Další variantou jsou vysoké titanové pánve, v nichž skvěle připravíte masovou a zeleninovou směs se šťávou či omáčkou. Kupte si titanové nádobí, s nímž můžete vařit celý život zdravě, bez tuku a s minimem vody.