Vánoční výzdoba inspirovaná naším dětstvím

vánoční osvětlení

Když si vzpomenu na dětství a čas Vánoc, vybaví se mi pohodová atmosféra, vůně vanilkových rohlíčků, dům plný smrkových větví, baněk a barevných světýlek. Na druhý svátek jsme pak s rodinou procházeli naši ulici a nahlíželi do oken sousedů, kde jsme pozorovali světla vánočních stromků a obdivovali nazdobené keře před domem.

Ačkoliv byly tyto české zvyky a výzdoby krásné, večer, když jsme pokojně usedli k televizi a zazněl úvod jednoho z nejslavnějších vánočních filmů “Sám doma”, s neuvěřením jsem koukala na vánoční osvětlení amerických domů, které mne unášelo do říše fantazie. Loni jsem zvyk vánoční procházky, s obdivem světélkujících oken, aplikovala do své vlastní rodiny. Zjistila jsem, že americkou vánoční výzdobou se v dětství inspirovalo mnoho mých vrstevníků a nyní si i já konečně mohou splnit svůj sen.

Vánoční výzdoba bytu začíná 1.12.

Mnohdy si říkáme, kdy vlastně s vánočním zdobením začít. Je to velmi prosté a naše ratolesti nám s pýchou odpoví, že se jedná o 1.12., kdy z adventního kalendáře vyloupnou první čokoládku. Je to signál pro každého, kdo ještě nekoupil dostatečný počet dárků a především pak pro hospodyně, že je nutno sepsat nákup a začít péct oblíbené vánoční cukroví. Na stůl usedne majestátní adventní věnec a sváteční nálada, provázená vánoční výzdobou bytu, může začít. Vyvrcholením celého adventního ševelní je vánoční stromeček, který se rozsvítí na Štědrý den těsně po východu první hvězdy na oblohu a způsobí v očích vašich malých raubířů nevídané nadšení. Právě vánoční osvětlení je nedílnou součástí každých svátků, samozřejmostí však je zkontrolovat jeho funkčnost ještě před začátkem adventu.

Tipy na vánoční výzdobu

Každý pojímá své vánoční svátky jinak a přejímá spoustu zvyků z rodného domova. Někdo ladí Vánoce do jedné barvy a jiný si nedokáže představit, že by stromeček nesvítil všemožnými variacemi. Zde se kreativitě meze nekladou, v jednoduchosti je však rozhodně ta největší krása. Proto hledáte-li kvalitní a inspirativní vánoční výzdobu, vzpomeňte si, že přeplácanost rozhodně není in. Když si pak vybíráme vánoční osvětlení, je nutné prioritně zaměřit pozornost na to, zda budeme zdobit zahradu nebo interiér domu. Existuje pravidlo, že venkovní světýlka můžeme použít i v domě, nikdy to však nejde naopak. Jsou-li vaše staré řetězy již těžce poznamenány zubem času a chcete inovativní řešení, v dnešní době se rozhodně přiklánějte k vysoce úsporným LED řetězům, které svou nabídkou pokrývají jak exteriéry tak interiéry.

Pro klid duše vás i vašich blízkých si proto pozorně naplánujte celkovou výzdobu vašeho domu už v listopadu a vánoční řetězy si díky internetové době vyberte v klidu domova. Eshopy nabízejí rychlou službu a vánoční osvětení můžete mít doma již do dvou dnů od objednání. Pak už nezbývá než se těšit na 24. prosince a na nadšené tváře celé rodiny.

Sdílet článek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *